Berna YperlaanSinds 1989 ben ik met veel plezier werkzaam als kinderfysiotherapeute. Ik heb veel ervaring in werken met kinderen met onverklaarbare lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en buikpijn. Ik ben gediplomeerd kinderhaptotherapeut en werk dan ook als kinderfysiotherapeut op haptonomische basis.

Naast Kinderfysiotherapeut en Kinderhaptotherapeut ben ik ook kinderbekkenfysiotherapeut en zie veel kinderen met allerlei zindelijkheidsklachten, variƫrend van pijnklachten tot geen aandrang voelen of herkennen. Daarnaast zie ik in de praktijk veel kinderen met sensorische integratie klachten. De therapie kan variƫren van het herkennen en benoemen van de sensorische (over)gevoeligheid tot het zoeken en evt. implementeren van helpende gedragingen/ aanpassingen of interventies.

Als kinderfysiotherapeut ben ik voortdurend bezig om mijn al aanwezige kennis te verfijnen en aan te vullen met het laatste wetenschappelijk nieuws m.b.v. allerlei bijscholingen en cursussen en door onderling overleg met de andere collegae uit de praktijk die allemaal ook zeer veel expertise hebben.