femke buttonv2Sinds mei 2008 ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeut in praktijk voor kinderfysiotherapie Voorburg gevestigd in paramedisch centrum ‘De Hand’. Ik behandel hier veel baby`s. Enkele voorbeelden waar de baby’s mee worden doorverwezen zijn voorkeurshoudingen, vertraagde motorische ontwikkeling of een afgeplat hoofdje. Voor het behandelen van de baby`s kom ik eventueel ook aan huis. Ouders krijgen informatie en oefeningen om de voorkeurshouding en afplatting van het hoofd tegen te gaan. Ook het afnemen van een plagiocephalometrie (bandje van het hoofd) behoort tot de mogelijkheden. Hiermee kan de mate van afplatting gemeten worden.

Behalve baby`s zie ik in de praktijk ook kinderen met orthopedische klachten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: enkel- en voetklachten, scoliose en houdingsproblemen, status na fracturen en hoofdpijnklachten.

Naast baby`s en kinderen met orthopedische klachten begeleid ik ook kinderen met schrijfproblematiek. Het gaat hier voornamelijk om kinderen die nog niet voldoen aan de schrijfvoorwaarden en moeite hebben met de automatisering en de coördinatie van de cijfers en de letters. Door het afnemen van verschillende fijnmotorische en visueel-motorische testen kan dit goed in kaart worden gebracht.