Femke Thoen- van Breda Vriesman

Sinds mei 2008 ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeut in Kinderfysiotherapie praktijk Voorburg gevestigd in paramedisch centrum ‘De Hand’. In 2021 heb ik de praktijk overgenomen van Sonja.

Over Femke

In de afgelopen 15 jaar heb ik een grote verscheidenheid aan kinderen gezien. In de praktijk behandel ik veel baby`s. Enkele voorbeelden waar baby’s mee worden doorverwezen zijn voorkeurshoudingen, vertraagde motorische ontwikkeling of een afgeplat hoofdje. Voor het behandelen van de baby`s kom ik indien nodig ook aan huis. Ouders krijgen informatie en oefeningen om de voorkeurshouding en afplatting van het hoofd tegen te gaan. 


Behalve baby`s zie ik in de praktijk ook kinderen met orthopedische klachten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: enkel- en voetklachten, scoliose en houdingsproblemen, status na fracturen en groei en sport gerelateerde klachten.

Daarnaast begeleid ik ook kinderen met schrijfproblematiek. Het gaat hier voornamelijk om kinderen die nog niet voldoen aan de schrijfvoorwaarden en moeite hebben met de automatisering en de coördinatie van de cijfers en de letters. Door het afnemen van verschillende fijnmotorische en visueel-motorische testen kan dit goed in kaart worden gebracht.

 

Ik werk hier met heel veel plezier. Door cursussen en bijscholing blijft mijn kennis goed actueel en kan ik de kinderen zo goed mogelijk behandelen en begeleiden.