SONJA BUITENHUIS

Vanaf 1980 ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeute. Inmiddels heb ik veel ervaring door mijn werkzaamheden in onder meer een academisch ziekenhuis, een kinderziekenhuis, een kinderrevalidatiecentrum en in kinderfysiotherapie praktijken. 

Over Sonja

Ik spreek regelmatig op symposia en congressen en heb diverse publicaties op mijn naam staan. Daarnaast geef ik les op de masteropleiding kinderfysiotherapie in Rotterdam.

Door mijn jarenlange ervaring, cursussen en opleidingen ben ik bekend met de meest uiteenlopende problemen rond de motoriek van het kind en de behandelingen ervan.

Met deze kennis en ervaringen heb ik in 1995 mijn eigen praktijk “De Hand” opgericht, die is uitgegroeid tot een waardevol paramedisch centrum. In 2021 heeft Femke de praktijk van mij overgenomen.


Ik werk hier met enorm veel enthousiasme, plezier en betrokkenheid en krijg veel energie terug van het werken met de kinderen.

Naast de werkzaamheden in de praktijk, ben ik ook werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum op de polikliniek van het zenuwcentrum, ook wel plexusteam genoemd. Hier heb ik mijn specialisatie opgebouwd in kinderen met een Erbse Parese (geboortetrauma waardoor de zenuw van de arm beschadigd is).

Baby Erbse Parese